Regija

JOŠ MALO IZDRŽITE Od nedjelje počinje duže suho razdoblje. Vrijeme bi za Božić moglo iznenaditi

0

Iako je jako jugo s olujnim udarima prethodne noći bilo uvod u novu sredozemnu ciklonu i nove oborine, ipak se radi o posljednjem poremećaju i nizu, a nakon njega vrijeme bi se moglo stabilizirati na umjereno dugo razdoblje.

Tako nas danas očekuje pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a ponegdje su mogući obilniji pljuskovi s grmljavinom. Nakon snažnog juga u noći, danju će ono sve više slabiti, do večeri i prestati. Od jutra će biti natprosječno toplo. Tako će minimalne jutarnje temperature zraka biti od 10 do 16°C, a najviše dnevne izrazito visoke za dio godine, većinom od 12 do čak 19°C, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Subota će oblačnija biti u prvom dijelu dana kada će i dalje povremeno biti kiše, lokalno i pljuskova s grmljavinom. U drugom dijelu dana sve više suhog vremena uz djelomično razvedravanje, najkasnije na jugu Dalmacije. Zapuhat će slaba bura i tramontana, a bura će jača biti samo ispod Velebita. I dalje toplo, najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

U nedjelju djelomično sunčano, oblačnije još ujutro i u većini predjela suho. Malo kiše moguće je još u početku na otocima. Puhat će slaba do umjerena bura, jača podno Velebita. Bit će malo hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 11 do 16°C.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, cijeli ili najveći dio sljedećeg tjedna proći će u znaku stabilnog i suhog vremena. Gotovo je sigurno da će biti suho do Božića. Jutra će biti svježa, u kotlinama Zagore uz slab mraz. Danju natprosječno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 11 do 16°C, a za vikend bi moglo biti još malo toplije.

Vjetar će biti slab. Tako je gotovo sigurno – ni ove godine nećemo imati bijeli Božić, niti u planinama.

Foto: Dino Doboš