Regija

IZGORILO 10 HEKTARA MLADE BOROVE ŠUME Požar na Rujnici jutros proglašen ugašenim

0

Veliki šumski požar koji je izbio dana 13.09.2023. godine na nepristupačnom dijelu na istočnim padinama brda Rujnica iznad naselja Podrujnica, Općina Kula Norinska, proglašen je ugašenim jutros 15.09.2023. godine u 08,00 sati te je opožarena površina 10 ha mlade guste borove šume, makije i niskog raslinja.

U samom gašenju požara su sudjelovale vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska, DVD Metković, JVP Metković, DVD Vid, DVD Opuzen i DVD Slivno dok su pomoć iz zraka pružala dva protupožarna zrakoplova kanadera CL-415.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim kolegama na pruženoj pomoći, a pogotovo se zahvaljujemo svim našim članovima koji su se odazvali u jako velikom broju i sudjelovali do jutros u samom gašenju i sanaciji požara.
Također se od srca zahvaljujemo na kompletnoj logističkoj potpori i podršci Općini Kula Norinska te svim našim mještanima, a pogotovo Tinu, Čarugi, Ivanu i Kreši koji su se maksimalno potrudili osigurati adekvatnu opskrbu hranom i pićem vatrogascima na terenu” – napisali si na stranicama DVD Kula Norinska.

Ono što je najbitnije za naglasiti je da prilikom samog gašenja i sanacije požara nitko od samih vatrogasaca nije ozlijeđen niti je zadobio ikakve ozljede.