IzdvojenoPolitika i gospodarstvo

IVAN ŠKARIĆ Idem do kraja, spreman sam biti kandidat za gradonačelnika Ploča

0

Nakon što je u travnju prošle godine preuzeo HDZ-ov Gradski odbor u Pločama najavljivao je kako će morati poderati puno đonova od cipela. Gotovo godinu dana kasnije predsjednik pločanskog HDZ-a Ivan Škarić ističe kako je HDZ u Pločama konsolidiran.

U razgovoru za Južni Ivan Škarić govori kako je spreman biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ploča te iznosi svoju viziju grada na sjecištu putova.

Kad ste u travnju prošle godine izabrani za predsjednika GO HDZ-a Ploče, rekli ste mi da ćete morati poderati puno đonova za urediti stanje u Odboru, u kojem su odnosi bili poprilično nategnuti. Što se u međuvremenu promijenilo?

– U zadnjih godinu dana radili smo na stabilizaciji stranke. Imamo četiri vijećnika u Gradskom vijeću koji na sjednicama otvaraju teme važne za razvoj Grada Ploča. Što se tiče stranke, jako mi je važna suradnja sa starijim članovima, ljudima koji su radili na terenu. Nastojim njihova iskustva prenijeti na mlađe članove koji su na zadnjim izborima preuzeli odgovornost ulaskom u Gradsko vijeće gdje svojim radom ukazuju na stvarne na probleme u Pločama.

HDZ U PLOČAMA JE KONSOLIDRIAN

Dakle, stranka je konsolidirana i nema više unutarnjih trzavica?

– Da, nema više takvih problema. Kad sam izabran smatrao sam da je potrebno stati na loptu, razgovarati sa svima, vidjeti kakvi su stavovi članstva te na koji se način žele uključiti u rad stranke. Unutar stranke kreirali smo određene formalne i neformalne grupe po temama važnima za razvoj grada, a kako bismo pokazali biračima da imamo ljude koji su spremni preuzeti određene segmente unutar Grada. Sada smo usmjereni na izradu programa i naše vizije za razvoj grada Ploča.

Ostatak razgovora pročitajte na portalu Južni.