Nekategorizirano

ISPITIVANJE KAKVOĆE MORA Portina izvrsna, Tehnička dobra, Ušće zadovoljavajuće

0

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je šesto redovno ispitivanje mora na 121 plaži u periodu od 24. srpnja do 04. kolovoza 2023. godine.

More je na 115 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, a na jednoj plaži dobrom ocjenom. Na plažama Supavo i Kobaš u Stonu, Klek u Slivnom, Uvala Tatinja u Lumbardi i Ušće u Pločama more je ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.