Grad

IMAJU ROK 6 MJESECI Ponovo započeli radovi na uređenju školskog trga

0

Uvođenjem izvođača u posao započeli su radovi na uređenju školskog trga. Radi se o projektu vrijednom 260 tisuća eura + PDV. Radove će izvesti najpovoljniji ponuditelj u procesu javne nabave, tvrtka Doko građenje d.o.o., s rokom dovršetka od 180 dana.

Odmaci u planiranoj dinamici početka projekta dogodili su se, među ostalim, jer za veći dio postojećih podzemnih instalacija koje su građene 50-ih godina ne postoji snimak izvedenog stanja, zbog čega je iskopima prvo morao biti utvrđen njihov položaj.

Također, radove su odgodili i nedavno završeni radovi na Aglomeraciji na ovom dijelu čime su se ostvarili preduvjeti za početak radova na školskom trgu.
Projekt obuhvaća uređenje školskog trga i dijela ulice Tina Ujevića ispred srednje škole A.K. Miošića i OŠ V. Nazora.

Radovi, među ostalim, podrazumijevaju izvedbu armirano-betonskih potpornih zidova, izvedbu novih parkirališnih zona na rubnim dijelovima obuhvata te uređenje i održavanje dijela ulice Tina Ujevića s novom prometnom signalizacijom u cilju smirivanja prometa u zoni ispred škola.

„Iako kasnije nego što smo htjeli i planirali, konačno smo došli u fazu realizacije uređenja školskog trga. Provedba projekta Aglomeracije i zatečeno stanje na terenu značajno nas je usporilo, tražilo izradu novih projekata i iskopa, reviziju troškovnika i nove procese javne nabave tako da je jedino ispravno bilo odložiti radove da se ne nađemo u situaciji da se novouređeni trg ponovno raskopava zbog izgradnje Aglomeracije. Po pravilima struke i odgovorno prema novcu građana proveli smo sve procedure i sada nema što više stati na put ovome projektu koji nam je svima jako važan“, istaknuo je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Uređenje školskog trga već je predstavljeno javnosti kroz vizualizacije.

„Kroz ovaj projekt neće se dobiti samo novi sloj asfalta, nego širi pješački koridori koji su do sada bili okupirani automobilima koji će se dislocirati na rubne pozicije obuhvata novog trga gdje će se omogućiti više parking mjesta u odnosu na postojeće stanje. Uklonit će se postojeći zidovi prema cesti kako bi se dobila adekvatna površina za trg, postavit će se nova signalizacija koja će usporiti promet automobila te će se zadržati jednosmjerni promet. Ide potpuno nova infrastruktura, vjerujem na ponos i zadovoljstvo svih građana, a posebno školaraca“, rekao je gradonačelnik.

Grad Ploče trenutno radi na pripremi potpuno novog projekta hortikulture na obuhvatu školskog trga, temeljem kojeg će se sve novoformirane površine urediti odmah po završetku građevinskih radova.