IzdvojenoLuka Ploče

Hrvatska pozvala Južnu Koreju da koristi luke u Rijeci, Pločama i Zadru za uvoz u Europu

0

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u četvrtak predsjednika južnokorejskog parlamenta Kim Jin-pyoa da njegova zemlja iskoristi potencijal luka Rijeke, Ploča i Zadra za uvoz korejskih proizvoda na europsko tržište.

Jandroković je korejskom kolegi koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj napomenuo i da je Hrvatska otvorena za korejska ulaganja, primjerice u IT sektor, u energetiku te željezničku i druge infrastrukture, kaže se u saborskom priopćenju.

Ujedno je pozdravio rast broja posjeta korejskih turista Hrvatskoj tijekom prošle godine, pri čemu je pohvalio uspostavu izravne zračne veze između Zagreba i Incheona u Južnoj Koreji od svibnja do listopada 2024. godine.

Jandroković i Kim ocijenili su odnose dviju zemalja odličnima i izrazili zadovoljstvo njihovim intenziviranjem, osobito tijekom 2023. godine.

Predsjednik Sabora kazao je Kim Jin-pyou da računa na podršku pri ostvarivanju hrvatskog strateškog cilja ulaska u OECD, a njih dvojica složila su se i kako će u aktualnim geopolitičkim okolnostima Hrvatska i Koreja, kao zemlje koje dijele iste vrijednosti, nastaviti jačati suradnju i savezništvo. (Hina)