Crna kronikaIzdvojeno

HOROR U ŠKOLI Učenik sastavio popis za odstrel kolega, imao i fotografije s oružjem

0

Učenik jedne zagrebačke osnovne škole sastavio je popis svojih kolega za odstrel i te prijetnje potkrijepio fotografijom s oružjem. O slučaju je obaviješteno Ministarstvo obrazovanja, a prosvjetna inspekcija obavila je nadzor. Zabrinuti roditelji pozvali su policiju u školu pa je sastavljen policijski izvještaj.

Roditelji smatraju da ravnatelj škole nije pravodobno reagirao te se o svemu tome sinoć govorilo na sjednici Vijeća roditelja.

“Da stvar bude još gora – prvi popis je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, kao i djeca. Što ako taj dječak izađe van, dođe u školu? Ne dobivamo nikakav odgovor”, rekla je za RTL Danas majka jednog učenika.

“Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole, gdje se traže propusti i izriču mjere. Surađujemo ozbiljno s Ministarstvom i prosvjetnom inspekcijom. Naglasila bih značaj prevencije, a prevencija je djelovanje prije nego što se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste”, rekla je Alma Rovis Brandić iz Agencije za znanost i obrazovanje, viša savjetnica socijalne pedagogije i preventive programa na nacionalnoj razini.