Crna kronikaIzdvojeno

Dubrovačka policija u luksuznom autu pronašla gotovo 20 kg kokaina visoke čistoće

0

U sklopu pojačanih aktivnosti koje se provode u mjesecu borbe protiv ovisnosti policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko neretvanske kod državljanina BiH pronašli su gotovo 20 kg kokaina. On je jutros priveden sucu istrage u Dubrovniku.

Naime, u srijedu, 22. studenoga, u 17,30 sati, s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske u pravcu BiH, u blizini MCGP Gornji Brgat, pristupilo je osobno vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 35 godina.

Obzirom da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagirao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, posumnjalo se na krijumčarenje droge te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretraženo kada je u posebno izrađenom prostoru, ispod stražnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakiranja s ukupno 19,300 kg kokaina visoke čistoće, kojeg je u namjeri stjecanja znatne imovinske koristi, osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a državljanin BiH uhićen i uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.