Crna kronikaIzdvojeno

Drama na Markovom trgu: Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade!

0

Teška drama odvila se jutros pred zgradom Vlade.

Oko 9:40 sati ispred Banskih dvora na Markovom trgu nepoznati muškarac se polio benzinom i zapalio. Sve se dogodilo u trenutku.

Na Gornjem Gradu odjekuju sirene Hitne pomoći i policije. Svjedok očevidac je za Jutarnji list kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

Odmah je o tome obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, on je već bio potpuno zahvaćen vatrom.

Nedaleko incidenta kako navodi Večernji list, fotografi su snimili i šokiranog premijera Andreja Plenkovića.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9.37 sati.

– Prema prvim informacijama osoba se zapalila i Hitna je poslana na mjesto događaja. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja – kažu kratko iz policije.

Oko Markovog trga policija je trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare. Nesretni muškarac je odveden u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj ulici.

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)