IzdvojenoSport

DERBI SVIH DERBIJA Porto Tolero sutra piše povijest

0

Pet kola prije kraja uzbudljivo i neizvjesno je na vrhu natjecanja dalmatinskih malonogometnih drugoligaša.

Lider je pločanski Porto Tolero s 41 bodom, prvi pratitelj mu je Šibenik 1983 s dva boda manje. A, baš te dvije momčadi sučelit će se na ušću Neretve u derbiju 18.kola.

Derbi cijelog natjecanja na rasporedu je u subotu s početkom u 16,30 sati. Prema najavama tribine Doma sportova pohodit će i šibenska navijačka skupina Funcuti, naravno da će i domaćin imati glasnu podršku, piše facebook stranica Radio Ploča.

“Ovim putem pozivamo sve simpatizere Porta i malog nogometa da dođu u dvoranu i podrže ovu generaciju koja piše povijest. Sa pobjedom bi, 4 kola prije kraja prvenstva već stavili jednu ruku na pobjednički pehar” – pišu na službenim stranicama Porto Tolera.

Kad se sastaju suparnici ovakve kvalitete moguća su sva tri znaka. U prvom dijelu natjecanja Pločani su slavili u Šibeniku rezultatom 4:3, u pravom sportskom ozračju, kako na parketu, tako i na tribinama. Sada su jedni i drugi u pozitivnom rezultatskom nizu. Šibenčani su se još pojačali uoči drugog dijela natjecanja, a svoje vrijednosti potvrdili su na nedavnoj završnica Hrvatskog malonogometnog kupa, kada su stigli do finala, gdje su izgubili od Stanoinvest Futsal Pule.

Domaćini bi prema najavama trebali biti kompletni, upitan je jedino nastup Žarka Viskovića. U svakom slučaju, mogla bi to biti futsal poslastica na ušću Neretve, s velikim ulogom. Iz jedne i druge svlačionice stižu optimistične najave, puno je faktora koji bi mogli odlučiti, a na kraju jedino što će se pamtiti je rezultat, pišu Radio Ploče.