IzdvojenoSport

DEKLASIRANI GOSTI IZ ZAGREBA Furiozni Jadran šesticom lako preko Trnja

0

Jadran LP –  Trnje 6:2(3:1)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja – 580  Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Pomoćnici: Ivan Jakičić (Poreč) i Marko Balen (Rijeka). Četvrti sudac: Matej Čulina (Pridraga). Delegat: Marko Žubrinić (Otočac). Kontrolor suđenja: Vlado Svilokos (Sisak).

Strijelci: 1:0 M.Marić(11), 2:0 N.Marić(16), 3:0 Malek(26), 3:1 Došen(35), 3:2 Jabita Basit Akinola(69), 4:2 N.Marić(80), 5:2 N.Marić(4), 6:2 Žderić(90).

Jadran LP: Margan, Manenica(od 85.Dulaj), Rodin, Raič, I.Čepo, N.Marić, M.Marić, Petrović(od 57.Perić), N.Čepo(od 74.Glavina), Malek(od 57.Bošnjak), Kordić(od 85.Žderić). Trener – Mišo Krstičević

Trnje: Cestarić, Braun, Brkić(od 60.Banić), Prpić, Beloša(od 41.Jabita Basit Akinola), Ribić, Dobrilović, Ostojić (od 41. Markanović), Radujković, Došen(od 85. Bužanić). Trener – Danijel Pranjić.

Najbolji igrač: Nikola Marić

Pred velikim brojem gledatelja Pločani su uvjerljivo pobijedili momčad Trnja koja se pokazala kao jedna solidna cijelina. Od prvog minuta plavi s ušća Neretve udarili su visoki presing prema gostima te u 5. 7. i 8.minuti pokušava Nikola Marić, najbolji pojedinac susreta, ali se rezultat ne mijenja.

U 11. minuti na ubačenu loptu sa desne strane od Kordića najbolje se snašao Mirko Marić i loptu pospremio glavom za vodstvo plavih. Samo 5 minuta kasnije na semaforu je 2:0. Na duboko ubačenu loptu Rodina u 16. minuti na protivnički dio terena, najbolje se snalazi Nikola Marić i posprema loptu iz vratara gostiju.

U 19.minuti prvi pokušaj gostiju iz daljine ali na mjestu je bio vratar Margan. Što nije pošlo za nogom gostima kaznio je Malek u 26. minuti te povećao vodstvo na 3:0, Gosti se ne predaju te u 35. minuti Fran Došen smanjuje vodstvo domaćih. Drugi dio donio je bolju igru momčadi iz Trnja te su više u prilikama od kojih su jednu realizirali u 69. minuti kada Jabita Basit Akinola pogađa i daje nadu gostima da možda iznenade do kraja utakmice.

Ipak u posljednjih 10. minuta susreta padom koncentracije gostiju nogometaši lidera postižu tri pogodka, najprije Nikola Marić u 80. za 4:2, zatim isti igrač u 84. za 5:2, a točku na “i” je stavio mladi Duje Žderić pogotkom u 90. minuti za konačan rezultat 6:2.

Piše: Branko Kulidžan