IzdvojenoRegija

DANAS POČINJE PROLJEĆE U novom tjednu neće biti neugodnih iznenađenja

0

Posljednji je dan kalendarske zime. Danas u 22 sata i 24 minute nastupa proljetna ravnodnevica, trenutak kada svijetli i tamni dio dana traju podjednako na cijeloj Zemlji.

U novom tjednu neće biti neugodnih iznenađenja kada su u pitanju vremenske prilike. Dok će danas tek ponegdje pasti malo kiše, ostatak tjedan bit će suh i relativno topao, prognozira Dalmacija Danas.

Danas će biti umjereno ili pretežno oblačno. Dok će na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji biti nešto kiše, u srednjoj i južnoj mjestimice će se zadržati potpuno suho. Ipak, na sjeveru Dalmaciji mjestimice će pasti i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer prestati. Minimalne jutarnje temperature zraka od 5 do 10°C, najviše dnevne od 12 do 17°C.

Utorak donosi djelomično sunčano i suho vrijeme, još samo u noći na jugu može biti malo kiše. Danju će na moru zapuhati sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature bez veće promjene, danju malo toplije, od 15 do 20°C.

U srijedu, četvrtak i petak će biti djelomično sunčano i suho uz slab dnevni vjetar. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C.

U subotu nešto promjenjivije, tek je mjestimice moguća slaba i prolazna kiša. Vjetar slab i zadržat će se topli.

Djelomično sunčano i toplo bit će u nedjelju. Danju će zapuhati jugo koje će prema kraju dana jačati. Zadržat će se toplo.

Piše: Rade Popadić