0

Osijek – Dalmatinka 19:24(9:13)
Osijek – ŠD Zrinjevac Osijek. Gledatelja 200. Suci: Robert Bernobić (Rijeka) i Josip Gagula (Zagreb).

Osijek: Borac(13 obrana), Lendenčan(1 obrana), Josipović(3), Hren(3), Lacković(4), Jerčinović(3), Šoš, Gardaš, Jozanović(1), Kragujević, Malovan Strusa(3), Frančić(1), Grgić(1), Vrdoljak, Pehar

Dalmatinka: Jelčić(2 obrane), Vugdelija(9 obrana), Domić, Gustin(3), Galov, G.Zelić, Lovrić(2), A.Zelić(7), Bule(5), M.Žderić(7), I.Žderić(2), Tolić. Trener – Ivan Jerković

Isključenja: Osijek 6 min. Dalmatinka 10 min. Sedmerci: Osijek 1/3 Dalmatinka 3/3.

Pločanke su u Osijek doputovale u oslabljenom sastavu sa samo 12 igračica ali su u utakmicu krenule odlučno i otvoreno. U samom početku susreta stekle su prednost od +2 pogotka, u 11.minuti je bilo +4 (1:5), a sredinom prvog dijela +5 (2:7). Stečenu prednost znale su sačuvati do odmora na koji se otišlo rezultatom 9:13.

U drugom dijelu nastavile su sa čvrstom odbranom, sigurnom Vugdelijom na vratima te neumoljivim M. Žderić, A. Zelić i Bule koje su pogađale gol Osječanki. Znale su do kraja sačuvati stečenu prednost, od samog početka ne dozvoljavajući domaćim igračicama da dođu do poravnjanja rezultata ili mogućeg vodstva. Posljednjim znakom sirene moglo je početi slavlje djevojaka sa Neretve.

Nakon odigranog 8. kola Dalmatinka je trenutno na 5. mjestu sa 10 osvojenih bodova.

U sljedećem 9. kolu koje je na rasporedu 10. prosinca na domaćem parrketu u Domu športova dočekuje rukometašice Dugog Sela 55.

Piše: Branko Kulidžan

Više u kategoriji Izdvojeno