IzdvojenoRegija

CIKLOTURIZAM U POLJU JEZERO Postavljano suvremeno dizajnirano i funkcionalno odmorište za bicikliste

0

Na natječaju Hrvatske turističke zajednice uspješno je provedena realizacija i sufinanciranje završnih aktivnosti u projektu razvoja Polja Jezero kao modernu cikloturističku destinaciju kojeg zajednički provode Grad Ploče, Općina Pojezerje i Grad Vrgorac.

Postavljanjem ovog suvremeno dizajniranog i funkcionalnog odmorišta Vrgorac je proveo sve infrastrukturne aktivnosti projekta te je Polje spremno za prihvat cikloturističkih gostiju.

Cikloturizam je aktivni odmor i upoznavanje prirodnih ljepota koje uključuje prijevoz biciklom, a svrha mu je uživanje i opuštanje. Kada govorimo o cikloturistima valja razriješiti dvojbu da to nisu isključivo osobe koje se koriste isključivo biciklom kao glavnim prijevoznim sredstvom tijekom cijelog putovanja već su to i svi oni koji iznajmljuju bicikle u određenim destinacijama te se na taj način upoznaju s ljepotama mjesta. Osim što cikloturisti u svakom trenutku imaju predivan pogled i upoznaju se s kulturnim znamenitostima, oni također uživaju i u gastronomskoj ponudi lokacije za koju su se odlučili.

Polje Jezero prva je cikloturistička destinacija u Hrvatskoj kreirana kroz sustav „čvorišta“ (eng. „junction“). On omogućava da cikloturisti i agencije sami stvaraju personalizirane rute kombiniranjem pojedinih segmenata povezanih čvorištima na kojima se nalaze posebno dizajnirani smjerokazi ili „totemi“.

Polje je u potpunosti pokriveno „totemima“, a projekt će završiti postavljanjem info-tabli i puštanjem u pogon specijalne aplikacije koja će omogućiti potpunu valorizaciju investicije i od Polja Jezero stvoriti vrlo uspješno cikloturističko izletničko odredište.

tekst i foto: Grad Vrgorac