Zabava i kultura

Baka odbija čuvati unuku ako joj ne plate 140 kuna po satu

0

Novopečena mama šokirala se zahtjevom vlastite majke koja traži da joj se čuvanje unuke plati. 29-godišnja mama iz SAD-a planirala se vratiti na posao, a nije se željela dodatno zaduživati plaćanjem čuvanja djece. Zato se za pomoć obratila svojoj 64-godišnjoj umirovljenoj majci za pomoć, ali ona je to odbila.

“Moja mama je od 1992. domaćica. Rekla mi je da sam, ako sam zaista željela dijete, možda trebala razmisliti da ostanem kod kuće poput nje i brinem se za dijete dok moj partner radi. Međutim, ja zarađujem više od svog supruga, koji pritom ima i dug, i ne možemo si priuštiti da ostanem kod kuće”, objasnila je situaciju na Redditu.

Majka ju je tražila da joj za čuvanje unuke plate 20 dolara (140 kuna) po satu, kao i da joj nabave sve potrepštine poput autosjedalice, kolica i bočica za bebu.

“Moja majka živi 15 minuta od našeg doma, a želi nam povećati dug umjesto pomoći. Sada razmišljam da dijete upišem u dječji vrtić jer će cijena biti niža nego da plaćam dadilju. Nažalost, rad od kuće nije mi opcija. Jesam li ja u krivu zato što želim da se moja mama, koja je cijele dane kod kuće, besplatno brine o mom djetetu dok se ja i moj partner pokušavamo financijski oporaviti?” upitala je druge.

Svoje savjete i mišljenja ponudilo je više od 2000 ljudi, a mnogi su stali na stranu bake.

“Oprostite što sam otvoren, ali možda zaista ne biste trebali imati dijete ako si ne možete priuštiti brigu za njega. Ako ti je plan bio vratiti se na posao, o tome si trebala ranije razgovarati s majkom”, smatra jedna osoba.

“Želiš umanjiti vrijednost vremena svoje majke i pišeš da ona ne radi ništa. Da, ne radi, jer ima 64 godine”, obrušila se druga na autoricu objave.

“Tvoja majka nema obvezu čuvati tvoje dijete umjesto tebe”, iskrena je treća.

Neki roditelji su joj poručili da je razumiju, ali da majku ne može prisiliti da joj pomogne.