IzdvojenoSport

ANALIZA DERBIJA Mišo Krstičević: ‘Bit će bolje jer od ovoga ne može gore, treba stisnuti zube’

0

Hajduk sigurno ima puno problema s ozlijeđenim i bolesnim igračima, trener Leko je to pokušao anulirati, no već u prvih deset minuta „bijeli“ su primili dva gola i normalno je da nakon toga psihološki padneš. Hajdukova uža obrana očito nije dorasla Dinamovoj kvaliteti, golove su primali kao na traci.

Prvi gol je smiješan, Ademi je primio loptu okrenut leđima golu, okrenuo se i nitko ga nije blokirao. Kod drugoga gol također nitko nije blokirao Baturinu, a ostala dva su primljena iz kontri, Ivanušecu je oba puta ostavljeno previše prostora. Tu se vidjelo da je obrana potpuno raštimana. Postavljanje obrambenih igrača je bilo krivo, to je očito kad se vidi kako su „modri“ lako dolazili do udaraca i golova.

Mali Luka Vušković je sigurno veliki talent i bit će dobar igrač, ali treba biti jako hrabar da se igrača od 16 godina stavi na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Onda uz njega trebaju biti vrlo jaki obrambeni igrači, a očito je da to u ovom trenutku nisu ni Ferro ni Melnjak. I meni je, kad sam vodio Hajduk, Josip Bašić igrao sa šesnaest godina, ali ne u obrani, nego na krilu, to je nešto drugo.

U zadnjih dvadeset godina su duel igra i agresivnost bili Hajdukov forte, a sada je Dinamo u tome bio deset koplja ispred. Očito je loša bila i odgovornost u igri, četvorica „modrih“ bi držala loptu pored osam hajdukovaca. „Bijeli“ nisu uspijevali spojiti tri dodavanja poslije osvojene lopte. Da su u prvom poluvremenu uspjeli doći do Livaje s više lopti, vjerojatno bi nešto više napravili u napadu.

Leko je došao prije nepuna dva mjeseca, treba vremena da igrači nauče postulate u igri. Zbog ozljeda se gubi i konstantnost momčadi, sve su to razumljivi problemi. Leki neće biti nimalo lako, ali drago mi je da je on na klupi Hajduka, bio sam i pomoćni trener dok je on igrao 2005. godine. On sigurno ima želje i znanja, treba ga pustiti da radi i vjerujem da će stvari ići na bolje. Svakako mislim da ne može biti gore od ovoga.

Sada slijedi kup utakmicu u Osijeku, sigurno će biti tvrdo i teško, Osječani će također učiniti sve da prođu u polufinale. Treba stisnuti zube i pronaći igrače koji će biti najsposobniji podignuti se nakon ovog teškog poraza u derbiju. Vjerujem da će Hajduk biti drugi u prvenstvu, bilo bi dobro u kupu otići daleko.

Zabilježio Toni Bilić/Slobodna Dalmacija