IzdvojenoRegija

VIKEND PROGNOZA Iskoriste stabilnu subotu i nedjelju, sljedeći tjedan južina

0

Posljednjih dana kišni i grmljavinski oblaci uglavnom se drže juga Dalmacije, a osobito dijelova Pelješca i Korčule. Upravo su tamo od početka mjeseca već pale značajne količine kiše.

Još nas danas očekuje nešto nestabilnosti, ali tek mjestimice, a onda nas očekuje stabilan vikend, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas. Bilo bi ga dobro iskoristiti jer nam potom slijedi izrazito nestabilan tjedan.

Danas će biti promjenjivo. Dok će na sjeveru Dalmacije biti suho, u srednjoj, a osobito južnoj Dalmaciji povremeno će biti slabe kiše, južnije od Pelješca i grmljavinskih pljuskova. Vjetar slab do umjeren, većinom bura i levant. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 16°C-.

U subotu i nedjelju djelomično sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i suho. Ujutro slaba bura, danju slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro malo hladnije pa će u Zagori biti slabog mraza. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.

Već u ponedjeljak očekuje nas početak pada tlaka zraka i početak juga. U drugom dijelu dana moguća je slaba kiša. U utorak jugo u jačanju i povremena kiša uz blagi porast temperature zraka. Ni ostatak tjedna neće biti stabilniji, a opširniju tjednu prognozu pročitajte u ponedjeljak.