IzdvojenoRegija

VELIKA SRCA VRGORSKIH ŽENA Prikupljeni pokloni za svu djecu Dječjeg doma Maestral u Splitu

0

🎁VELIKA SRCA VRGORSKIH ŽENA❤🎁

“U slutnji, u čežnji daljine, daljine
U srcu, u dahu planine, planine…”
stihovi su poznatog vrgorskog pjesnika Tina Ujevića koje ću ovog puta interpretirati na jedan sasvim drugačiji ljubavni način.

Mnogo se tuge krije oko nas, one prema kojoj zatvaramo oči ili je jednostvano nismo ni svjesni.
Ubrzan način života, stres i svakodnevnica ne daju nam često puno prostora da se osvrnemo oko sebe, zastanemo, upitamo se; što je bit života, nade, čovječnosti i najvažnije u ovo blagdansko vrijeme što je zaista prava bit Božića.

Sreća na malim ljudima, velika duha koji ipak u ovo ludo vrijeme konzumerizma i materijalizma žive istinsku bit Božića i darivanja.

Sestre Sanja i Monika iz Vrgorca, ovog su Božića odlučile prikupiti poklone za svu djecu Dječjeg doma Maestral u Splitu.

U vrlo kratkom roku uspjele se u svom naumu, uz pomoć žena iz Vrgorca koje su se odmah odazvale ovoj hvalevrijednoj akciji, preko stotinu darova se prikupilo, ukrasilo, s ljubavlju umotalo.Dar za svako dijete iz Doma.

Sama pomisao da se radi o djeci koja nemaju pažnju svojih roditelja, za djecu koja će ovog Božića zahvaljujući divnim ženama iz Vrgorca osjetiti da ipak nisu sama, da je netko u svakodnevnoj jurnjavi života, zastao i dao mali djelić sebe i uhvatio bit Božića, ljubavi i darivanja.

U slutnji i čežnji malih dječjih srca, ove su žene približile daljine, pomaknule planine i ispunile toplinom jedan mali dječji san.

Eleonora Doboš