0

U zaostalom susretu 7. kola 2.HMNL-jug MNK Porto Tolero Ploče je ostvario veliku pobjedu na gostovanju u Å ibeniku. Momčad Borisa Malića trijumfirala je na Baldekinu protiv ovogodiÅ”njeg prvog favorita u za naslov prvaka čime su ā€œFuncutiā€ (nakon poraza od Splita) u već drugom ovosezonskom derbiju na Baldekinu ostali praznih ruku.

Pobjedom (3:4) Pločani su doÅ”li na visoko 2. mjesto prvenstvene ljestvice sa samo bodom manje od vodećeg Kijeva.

Å IBENIK 1983 ā€“ PORTO TOLERO 3:4 (0:2)
STRIJELCI: 0:1 Krilić (1ā€²), 0:2 Krilić (14ā€²), 0:3 Arar (22ā€²), 1:3 ag-Stjepanović (28ā€²), 1:4 T. Domić (31ā€²), 2:4 Ćorluka (32ā€²), 3:4 Almeida (36ā€²)

Već u prvoj minuti gosti dolaze do prednosti. Å ibenčani u prvom napadu gube loptu, sijevnula je kontra gostiju 2 na 1 u kojoj Arar proigrava Krilića koji s desne strane zabija za 0:1! Mreže su mirovale do 14. minute kada gosti novim golom Krilića dolaze do povećanja prednosti. Iz slobodnog udarca s 8 metara iskosa s desne strane Domić odigrava u sredinu za Krilića koji zabija kroz noge Žumberca za 0:2! Rezultat je to s kojim se otiÅ”lo na odmor, a u ranoj fazi nastavka gosti ponovno zabijaju. Marković je duboko iz svoje polovice odigrao dugu loptu za Krilića kojeg u kaznenom prostoru neoprezno ruÅ”i Žumberac, a Arar iz penala rutinski zabija za velikih 0:3!

U lovu na rezultatski zaostatak ā€œFuncutiā€ prelaze na igru s golmanom-igračem, te u 28. minuti dolaze do smanjenja zaostatka kada jednu loptu BajruÅ”ović neoprezno Stjepanović skreće u vlastitu mrežu za 1:3! U 31. minuti gosti ponovno dolaze do tri gola prednosti. Izlet vratara Jarmanovića u protivničku polovicu nije se pokazao kao dobra odluka, a nakon izgubljene lopte Tomislav Domić zabija u prazan gola za 1:4! Minutu kasnije uzvraćaju Å ibenčani golom Ćorluke, uz loÅ”u reakciju vratara Kežića za 2:4! U 36. minuti Almeida je udarcem skroz iskosa s lijeve strane savladao Kežića i ponudio nadu domaćinu, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Ostalo je 3:4, velika pobjeda Pločana koji su nakon trijumfa protiv Splita na Gripama sada slavili i protiv Šibenika 1983 na Baldekinu, čemu je Porto Tolero istaknuo ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka ove sezone.

Od petka do nedjelje na rasporedu su susreti 8. kola. Šibenčani će u subotu gostovati na Murteru kod Jezera, dok Porto Tolero u nedjelju gostuje na splitskim Gripama protiv Bačvica.

ViŔe u kategoriji Sport